Jeg modtog en mail her til morgen som så meget ud somom den kom fra Paypal - mailen var i html, og havde nøjagtig samme layout som man kunne forvente af paypal. Den fangede dog min opmærksomhed af to årsager. Den ene var, at formålet med mailen var, at verificere min konto, så jeg skulle gå ind på hjemmesiden og logge ind. En mail som den får altid lidt ekstra opmærksomhed, og derudover var den sendt til en adresse som kun optræder på en hjemmeside, og som kun bliver brugt til dette formål, så der kunne jeg udelukke at mailen var oprigtig.
Jeg var nu nysgerrig alligevel, for jeg synes mailen var lavet så professionelt. Normalvis når man får sådanne mails er det bare en kedelig tekstbesked der bliver sendt, og som man kan gende med det samme, men denne her var virkelig flot lavet. De links der var i mailen henviste til paypal.com, billeder i mailen var hentet fra paypal.com osv osv. Det eneste der ikke henviste til paypal var "Click here to verify your information" - Den henviste til et helt andet site.
Siden man blev ledt over på lignede også paypal 100%, jeg prøvede at logge ind på siden, (med falske info selvfølgelig) og kom til step to, som ikke overraskende var det step hvor jeg skulle indtaste mine kreditkort oplysninger.
Til min MEGET positive overraskelse kom Firefox faktisk og advarede at det var en falsk side jeg var inde på - det virkede rigtig godt.
Jeg må indrømme, at jeg synes de her nye "lommetyve" der huserer på nettet er blevet RIGTIG dygtige. Det er tydeligvis ikke den typiske junkie på strøget i Kbh der sidder bag disse sider. På en eller anden måde er den her form for kriminalitet lidt mere "elegant" hvis man kan sige det sådan, end den typiske tasketyv, indbrudstyv.
Heldigvis er faren jo ikke større end man bare kan gå i banken og få sine penge tilbage og man kan joj også undre sig over hvad de her folk rent faktisk kan udrette med et kreditkort - man burde jo kunne spore en elektronisk trækning, dvs hvor den kommer fra - jeg kan undre mig over hvordan de rent fysisk kan få nogen penge ud af kortet, men det kan være en af mine to faste læsere kan hjælpe mig
